top of page

Achtergrond info over Cranio
 

Oorsprong
 

Craniosacraal therapie, of gewoon Cranio, is anders dan Osteopathie, Kinesitherapie en Fasciatherapie. Je houdt je kleren aan en ligt op een behandeltafel of zit op een stoel. Het brengt via zachte manuele technieken een diepe ontspanning en meer lichaamsbewustwording.

Cranio is van oorsprong een Amerikaanse therapie en in de VS is het heel gewoon om Latijnse termen te gebruiken.
Cranio (cranium)= hoofd
Sacraal (sacrum) = je stuitje (heiligbeen)

Je hoofd en heiligbeen zijn met elkaar verbonden door hersen- en ruggenmergvliezen en in deze vliezen is er een circulatie van vocht. Deze circulatie staat in rechtstreekse verbinding met ons zenuwstelsel. Het zenuwstelsel reguleert al onze lichamelijke én emotionele sensaties. Welbevinden maar ook spanning en pijn.

Wanneer we spanning of stress ervaren, kan pijn, onrust of onbehagen het gevolg zijn. Cranio reguleert met zachte manuele technieken je zenuwstelsel en brengt het in een ontspannings- en herstelmodus.

Bij Cranio krijgt het verhaal achter de spanning en pijn ook aandacht. Deze holistische manier van kijken zorgt ervoor dat het omgaan met chronische, onduidelijke en pijnlijke klachten een hele andere dimensie krijgen. Lichaam en geest worden als één gezien.

Craniotherapie is een vorm lichaamsgerichte therapie, ook wel lichaamswerk genoemd.

Stempraktijk%20Antwerpen%20Compressed%20(6)_edited.jpg
bottom of page